U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Intact 4-gangen Kerstdiner
terug

Intact 4-gangen Kerstdiner

27 december 2017

Op tweede Kerstdag hebben we weer een heerlijk kerstdiner bereid met vrijwilligers van Intact Herstel en Zelfhulp bij Houtwal Herstel voor mensen in herstel van verslaving en hun naasten. Het was een erg gezellige aangelegenheid en dit jaar nog drukker bezocht dan het vorige!!
Omdat de feestdagen vaak voor mensen in pril herstel een trigger kunnen zijn kwam enkele jaren geleden het idee een kerstfeest te organiseren in herstel.
Het mooie is dat mensen hier onder gelijkgestemden zijn en er geen alcohol geschonken wordt.

Ik weet zelf nog dat de eerste feestdagen in herstel voor mij zwaar waren en overal waar ik keek drugs en alcohol leken te zijn. Of ik nu de tv aanzette, terug ging in mijn geheugen of ging gluren bij de buren. De 24 uur die in een dag zaten kropen voorbij terwijl ik ook de herinnering had dat het in de kliniek onder mijn soortgenoten erg gezellig was geweest tijdens dit soort dagen.

Omdat de zorg aan het ambulantiseren is en de opnames steeds korter worden zijn wij van Intact in dit (zwarte) gat gesprongen en bieden wij een informeel zorgnetwerk door het opzetten van (diagnose) vrije ruimten.

Voor € 2,50 kregen mensen dinsdag  bij ons een 4-gangendiner dat in elkaar was gezet door mensen in herstel met veel horecaervaring!! Om je vingers bij af te likken.

  • Als strarter: breekbrood met tappenade, kruidenboter en knoflookboter
  • Voor voorgerecht keuze uit: tomatensoep, tortellini al tonno of mozzarella pomodori
  • En voor het hoofdgerecht keuze uit: kippendij met champignonroomsaus of pepersaus, varkensrollade met jus en pepersaus of cevapcici met zigeunersaus. Daarnaast serveerden we verschillende groenten als boontjes en broccoli en aardappelpuree en gebakken krieltjes in schil.
  • Voor dessert was er de keuze uit: arretjescake, chocolademousse of bokkenpootjesijs

Al dit lekkers smaakte natuurlijk extra goed, doordat de sfeer op en top was en de mensen met elkaar verbonden!! Alles onder het genot van een gastoptreden van onze huisband Skyline.

Voor alle mensen in herstel en hun naasten: komt het zien op tweede Kerstdag 2018!

Rick Kamphuis

Klik hier voor een sfeerimpressie

Deel dit bericht: