U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Europees onderzoek naar herstel bij drugsverslaving
terug

Europees onderzoek naar herstel bij drugsverslaving

11 januari 2018

De ‘Leven in Herstel’ vragenlijst is opgesteld om de ervaringen van personen die verminderd of gestopt zijn met problematisch drugsgebruik in kaart te brengen. Met dit onderzoek willen we nagaan hoe herstel jouw leven en dat van degenen rondom je heeft veranderd. De vragenlijst zal voornamelijk informatie verzamelen van mensen uit Engeland, Schotland, België en Nederland, en kost ongeveer 20 minuten om in te vullen.

Waarom zou je meedoen?
Door het delen van jouw ervaringen draag je bij aan kennis over herstel en help je ons om beleidsmakers te inspireren om waar nodig gepaste maatregelen te nemen. Jouw bijdrage is dan ook erg waardevol en kan mensen met soortgelijke ervaringen helpen.

Ontvang je een vergoeding?
Voor het invullen van deze vragenlijst ontvang je GEEN vergoeding. Aan het eind van de vragenlijst vragen we of je wilt deelnemen aan de tweede en derde fase van het onderzoeksproject. Deze omvatten een meer gedetailleerd interview over jouw herstelproces. Voor het voltooien van de tweede fase zullen kandidaten een vergoeding van € 10 ontvangen. Dit interview zal ongeveer een maand na het voltooien van deze online enquête plaatsvinden. De derde fase zal 12 maanden later doorgaan, waarvoor een aanvullende vergoeding van € 15 gegeven wordt.

Wie kan deelnemen?
De minimumleeftijd is 18 jaar. Iedereen die zichzelf MINSTENS 3 MAANDEN ‘in herstel’ beschouwt, of niet meer op een problematische wijze drugs gebruikt, wordt aangemoedigd deze vragenlijst in te vullen.

Wat zijn de risico's & hoe zit het met privacybescherming?
Er zijn geen (fysieke, sociale, economische of gerechtelijke) risico’s verbonden aan deelname aan deze studie. Al jouw gegevens worden bovendien vertrouwelijk behandeld. We houden je IP-adres niet bij en jouw contactgegevens en antwoorden worden afzonderlijk opgeslagen. Indien je de vragenlijst vroegtijdig verlaat, gaan je ingevulde antwoorden verloren. Als je de vragenlijst dus wenst te hervatten, zal je moeten herstarten.   

Slechts een klein aantal onderzoekers zal toegang hebben tot jouw contactgegevens (die je met ons kan delen indien je geïnteresseerd bent in deelname aan de volgende onderzoeksfases). Onder bepaalde omstandigheden kunnen wij volledig geanonimiseerde gegevens delen. Niemand anders dan de betrokken onderzoekers zullen echter toegang kunnen krijgen tot jouw contactgegevens. Meer informatie over dit onderzoek en de vragenlijst vind je hier: http://www.rec-path.co.uk.

Indien je nog vragen hebt, kun je het onderzoeksteam hier contacteren: www.rec-path.co.uk/contact-us/

Deel dit bericht: