U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Herstelverhaal Joop Gottmers
terug

Herstelverhaal Joop Gottmers

Nieuws

26 maart 2018

Intact Almelo organiseert op 10 juni een bijzondere avond. Bekeerde kickbokser en ex-drugscrimineel Joop Gottmers komt deze avond zijn verhaal vertellen.

Joop werd geboren in een gezin waar geweld aan de orde van de dag was. Alles en iedereen wat in de weg stond werd in elkaar geslagen. Om te overleven werd hij dan ook bokser en later kickbokser. Hij werd zelfs Europees kickbokskampioen. Joop raakte zwaar verslaafd aan de drugs en werd van drugsdealer, drugscrimineel waarbij hij miljoenen verdiende aan de handel van drugs. Hij maakte naar eigen zeggen een ommekeer mee, waardoor hij tot het geloof kwam. Deze ommekeer maakte van Joop een compleet ander mens. Nu is hij preventiewerker bij de stichting Voorkom en reist stad en land af om op scholen te vertellen over de gevaren van alcohol en drugs. 'Ik moet elke keer opnieuw de strijd aangaan met de kinderen', zegt hij. 'Soms is het gemakkelijk, maar meestal moet ik diep gaan om hun aandacht te pakken'.

Gottmers weet wat het is om verslaafd te zijn; hij was handelaar van allerlei verdovende middelen en raakte zelf verslaafd aan cocaïne. Een politieman die hem van jongs af aan gekend heeft: 'Joop was een echt zware crimineel met een enorme uitstraling. Elke politieman in Bergen op Zoom kende hem en was bang om door hem in elkaar geramd te worden. De verandering die hij heeft doorgemaakt is heel bijzonder.' Het opmerkelijke levensverhaal van een keiharde knokker die nu met hart en ziel strijd tegen het steeds groter wordende probleem van drank en drugsgebruik onder jongeren.

Voorafgaand aan het verhaal van Joop wordt er gezamenlijk gegeten. Hiervoor is iedereen vanaf 17.45 uur welkom, de kosten hiervoor bedragen € 2,50 p.p. Het herstelverhaal van Joop Gottmers is verder gratis en begint om 19.00 uur.

Aanmelden kan via almelo@intactzelfhulp.nl of 06-12740418. De avond wordt gehouden op de locatie van Tactus aan de Wierdensestraat 32a in Almelo.

Leestip: Knockout van Joop Gottmers - ISBN: 978 90 297 1983 4 . Of neem een kijkje op de website van de stichting van Joop: http://www.stichtingdegoedeaarde.nl/.

Deel dit bericht: