U bevindt zich hier: Home > Terugblikken en vooruitkijken

Terugblikken en vooruitkijken

Het jaar 2017 nadert alweer z’n eind.
Tijd om terug te blikken en vooruit te kijken.

Het was een jaar vol loslaten, nadenken en nieuwe uitdagingen.

Na jaren de Intact groepen Enschede en daarna Hengelo te hebben geleid besloot ik dat dat mooi geweest is. Niet omdat ik er genoeg van had maar, omdat het tijd was voor nieuwe dingen, nieuwe uitdagingen. Al die jaren heb ik veel groepsgenoten zien komen en gaan, maar ook blijven. Mooi om te zien dat de Intact groep vaak een magische uitwerking heeft op mensen in herstel en ook voor naasten. Het merendeel van de groepsleden ondersteunt elkaar om de draad weer op te pakken en vast te houden. Deze draad is onontbeerlijk in het herstel. Herstellen doe je immers zelf, maar niet alleen!

De nieuwe uitdaging die ik inmiddels heb opgepakt bestaat uit gesprekken. Gesprekken voeren met mensen die behoefte hebben om even hun verhaal kwijt te willen of meer willen weten hoe het is om te beginnen met herstel. Mooi om vanuit mijn eigen ervaring ondersteuning te geven aan mensen die dat nodig hebben. Deze nieuwe taak is op m’n lijf geschreven!

Maar genoeg over mezelf. 

Het is goed om terug te kijken hoe het afgelopen jaar is verlopen. Ongetwijfeld met pieken en dalen. De mens is geneigd om vooral te focussen op dingen die niet zijn gelukt of zijn misgegaan. Het is de kunst om dit zo te draaien dat er een positieve gedachte uitkomt. Bedenk wat je er van hebt geleerd en wat je hebt gedaan om deze dingen te verwerken. Vallen is geen schande, daarna opkrabbelen is goed! Put je kracht uit dingen die je uit ervaring leert. Op deze manier kun je het afgelopen jaar een positieve draai geven. Tel daarbij de dingen op die goed zijn gegaan en de balans slaat door naar positief!!

Met dit in gedachte sluit je het jaar goed af en kun je het nieuwe jaar vol goede moed tegemoet zien!

Ik wens ieder een positief en leerzaam 2018 toe!

12-2017