U bevindt zich hier: Home > Scholing/Cursus > Activiteiten in de vrije tijd > Intactiviteiten Almelo

Intactiviteiten Almelo

In Almelo organiseren we om de week, op maandagavond in de even weken, een leuke activiteit voor mensen in herstel. 

WAAR? Wierdensestraat 32 in Almelo
WANNEER? Maandagavond in de even weken, van 19-21 uur.

Deelname aan de activiteiten is kosteloos, wel vinden we het fijn als je je opgeeft. Bij sommige intactiviteiten eten we samen, kijk bij iedere intactiviteit wat er beschreven staat!
Je bent dan vanaf 17 uur welkom. De maaltijd kost € 2,50.

Iedere deelnemer dient op deze dag vrij te zijn van gebruik (dokters voorgeschreven medicatie uitgesloten). Het is de bedoeling dat de activiteiten worden bedacht door de deelnemers, dus voel je vrij om een idee in te brengen!! 

Wij zorgen voor een ontspannen sfeer en jij beleeft een lekker verzorgde creatieve activiteit. 
                                                                        

Intactiviteiten Almelo - informatie over Cliëntenraad van Tactus
Datum: 03 februari 2020
Locatie: Wierdensestraat 32 in Almelo

Dirk Bakker en collega komen vertellen over hun werk voor de cliëntenraad van Tactus. 
Elke zorginstelling is wettelijk verplicht een eigen cliëntenraad te installeren en deze raad over bepaalde beleidszaken om advies te vragen. Ook cliënten van Tactus Verslavingszorg kunnen dus invloed uitoefenen op het beleid, regels en de zorgkwaliteit van de instelling.

Intactiviteiten Almelo - “De kwaliteit van je gedachten (bepalen de kwaliteit van je leven)”
Datum: 17 februari 2020
Locatie: Wierdensestraat 32 in Almelo

Vanavond komt Veronique Rillmann vanuit haar praktijk The Yellow Maple ons een interactieve workshop geven. We maken kennis met oefeningen vanuit Qigong  en Taiji Tao en Veronique zal hier ook bijgaande uitleg over geven.

Programma:

  • Kennismaken
  • Uitleg programma
  • Doel programma: ervaren van de (fysieke) invloed van je gedachten
  • Hoe: principes uit het Chinese Denken toepassen m.b.t. grond-houding

Eerst zonder uitleg, dan met uitleg.

Zonder uitleg: terug naar de Bron (bewegingsvormpje) 

We ronden af met een speciale (Taiji-) groet (van de liefde) en even napraten samen.

Intactiviteiten Almelo - Herstelverhaal en boekpresentatie Tino Klumpen
Datum: 02 maart 2020
Locatie: Wierdensestraat 32 in Almelo

Tino Klumpen, vrijwilliger bij Tactus en groepsleider bij Intact, heeft een boek geschreven over zijn herstel van de afgelopen zes jaar. Het heet "Wie ben ik?"

Hij zegt hierover:"Met dit boek, mijn verhalen, mijn brieven aan mijn verwanten, wil ik je laten zien hoe het hoofd van mij werkt. Wat ik met mijn schaamte doe, hoe ik omga met mijn verslaafde zoon, met mijn eigen verslaving en mijn stoornissen. Waarom het voor mij zo belangrijk is dat ik lotgenoten ontmoet en 'mijn dingen in mijn hoofd' kan delen."

Intactiviteiten Almelo - Spelletjesavond
Datum: 16 maart 2020
Locatie: Wierdensestraat 32 in Almelo

Vanavond gaan we gezellig samen spelletjes doen, je kunt dan denken aan 30 seconds of 360 stories. Mocht je zelf een leuk spel hebben liggen dan neem hem gerust mee!

Intactiviteiten Almelo - Paasstukje maken
Datum: 30 maart 2020
Locatie: Wierdensestraat 32 in Almelo

"Hoe maak ik een paasstukje" is een vraag waar veel mensen tegen aanlopen, wat kan ik gebruiken en hoe begin ik eraan? Hoe leuk is het om nu onder begeleiding je eigen paasstukje te maken, het is super leuk om met bloemen en groene materialen te werken!
Doe mee en maak een mooi paasstukje om weg te geven aan oma, een tante of goede vriend of vriendin of misschien krijg je zelf wel eters en wil je het huis en de paasttafel leuk versieren!
Deze intactiviteit is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
Voor alle materialen wordt gezorgd!

Intactiviteiten Almelo - Levens-/herstelverhaal Anita Wix
Datum: 11 mei 2020
Locatie: Wierdensestraat 32 in Almelo

Als ervaringsdeskundige op het gebied van huiselijk geweld & narcisme en eetstoornissen deelt Anita haar authentieke, maar niet unieke verhaal vanavond met ons, dit om kennis te verbreiden en taboes te doorbreken. Anita schreef ook een boek over haar leven en herstelproces “Je hebt altijd een keuze”

Dit boek omvat het levensverhaal van Anita waarin zij drie kinderen kreeg met de man uit haar eerste huwelijk. En toen stapelverliefd werd op een ander. Anita: "Mijn prins op het witte paard, dacht ik. Ik was 36." Een prins bleek hij niet te zijn. ,,Hij begon mij te mishandelen. Eerst psychisch, daarna lichamelijk.’’

"Pas achteraf zie ik een patroon waarbij ik van jongs af aan iemand was die graag anderen gelukkig maakte. Daarmee begon het. En toen kwam ik dus de verkeerde tegen.’’ In navolging van zoveel andere vrouwen, dacht Anita op een gegeven moment: "Het is mijn eigen schuld dat ik in elkaar wordt geslagen, ik had echt het idee dat ik zelf iets verkeerds had gedaan."

Het duurde tien jaar tot ze besefte dat ze een keuze had en deze man kon verlaten, ze vluchtte in 2010 van haar woonplaats Almelo naar de vrouwenopvang in Zwolle, je kan kiezen voor een ander leven, "je hoeft niet altijd een slachtoffer te blijven."

Hoe kan een vrouw als ik slachtoffer worden van huiselijk geweld? Schijn bedriegt. Dat is een belangrijke reden waarom ik dit boek schreef. Huiselijk geweld kijkt niet naar afkomst, achtergrond of wat dan ook, dit kan echter iedereen overkomen!

Het taboe zit hem volgens de schrijfster in de schaamte rond huiselijk geweld en de geleidelijkheid waarmee het plaatsvindt. "In Nederland worden 200.000 meldingen van huiselijk geweld per jaar gemaakt. Alleen: bijna niemand praat erover, de schaamte is te groot. Zoals mensen die te maken hebben met verslaving dat ook kennen."

Intactiviteiten Almelo - Herstelverhaal ervaringsdeskundige Max Wijnen
Datum: 25 mei 2020
Locatie: Wierdensestraat 32 in Almelo

"Ik ben Max Wijnen en op 25 mei kijk ik samen met jullie terug op hoe ik van werken als verpleegkundige eindigde in een diepe depressie die resulteerde in opnames.
Ik vertel over mijn jarenlange worstelingen met mentale uitdagingen, diagnoses, niet gehoord worden en hoe ik toch een weg heb gevonden ondanks dat hulpverlening mij vertelde dat dit niet zou lukken.
Ik neem jullie mee in wat voor mij heeft gewerkt om te komen waar ik nu ben, met een aantal onverwachte wendingen waaronder een hele zoektocht op het gebied van gender.
Naast open en eerlijk te kunnen vertellen over mijn verleden en heden, vertel ik mijn verhaal graag met een vleugje humor en sta ik open voor alle vragen die je kan bedenken."

Intactiviteiten Almelo - Spelletjesavond
Datum: 08 juni 2020
Locatie: Wierdensestraat 32 in Almelo

Vanavond gaan we gezellig samen spelletjes doen, je kunt dan denken aan 30 seconds of 360 stories.
Mocht je zelf een leuk spel hebben liggen dan neem hem gerust mee!

Intactiviteiten Almelo - Interactieve workshop weerbaarheid: Wat mag ik? Wat kan ik? Wat wil ik?
Datum: 22 juni 2020
Locatie: Wierdensestraat 32 in Almelo

Vanavond neemt hoofdinstructeur Raymond van Kammen van MYSAFEHOUSE ons mee in een interactieve workshop over o.a. weerbaarheid

"IK" is altijd als rode draad aanwezig en staat centraal in elke situatie, hoe kun je überhaupt anderen beschermen als je jezelf niet kent?

"IK" staat dus feitelijk voor iedereen die vanuit zelfbescherming een zekere veiligheid zoekt en zich wil leren omringen met een dynamisch en weerbaar krachtenveld.

We gaan kennismaken met onderdelen uit zes aandachtsgebieden van waaruit Raymond werkt:
  • Houding
  • Ademhaling/ Je adembeweging is het begin en het einde van je functioneren
  • Ontspanning/ laat belemmerende gedachten en gevoelens over jezelf, anderen en het verleden los, dit leidt tot balans in denken, voelen en doen.
  • Bewegen
  • Weerbaarheid
  • Zelfverdediging

Meer info lees je op www.mysafehouse.nl

Intactiviteiten Almelo - workshop Acryl pouring
Datum: 20 juli 2020
Locatie: Wierdensestraat 32 in Almelo

Vanavond gaat Wilma Kollen bij ons een mooie en creatieve workshop geven: “De wondere wereld van acryl pouring”. Voor deze workshop heb je geen schilderservaring nodig, iedereen kan het leren!
Tijdens deze workshop leer je hoe je kunt gieten (pouring) met acrylverf en additieven, tijdens het mengen ontstaat er een mengsel dat hele bijzondere effecten creëert.
In 2 verrassende en vooral creatieve uurtjes komt iedere deelnemer tot een prachtig eindresultaat!

Intactiviteiten Almelo - Spelletjesavond
Datum: 03 augustus 2020
Locatie: Wierdensestraat 32 in Almelo

Vanavond gaan we gezellig samen spelletjes doen, je kunt dan denken aan 30 seconds of 360 stories. Mocht je zelf een leuk spel hebben liggen dan neem hem gerust mee!

Intactiviteiten Almelo - Spelletjesavond
Datum: 12 oktober 2020
Locatie: Wierdensestraat 32 in Almelo

Vanavond gaan we gezellig samen spelletjes doen, je kunt dan denken aan 30 seconds of 360 stories. Mocht je zelf een leuk spel hebben liggen dan neem hem gerust mee!

Intactiviteiten Almelo - Creatieve activiteit, rivierstenen beschilderen
Datum: 09 november 2020
Locatie: Wierdensestraat 32 in Almelo

Stenen beschilderen is een leuke nieuwe hobby met een zee aan mogelijkheden. Bovendien kun je zo groot of klein werken als je zelf wilt, van kiezelformaat tot zwerfkei!
Begin simpel, bijvoorbeeld met woorden of quotes of zoek een leuke tekening of voorbeeld van een beschilderde steen op internet en begin met na tekenen.
Mandala patronen doen het ook heel goed op stenen.
De eindresultaten zijn op allerlei manieren bruikbaar: als presse-papier, als siervoorwerp in huis of tuin of als leuk persoonlijk cadeautje.

Intactiviteiten Almelo - Sinterklaas dobbelspel
Datum: 07 december 2020
Locatie: Wierdensestraat 32 in Almelo

Iedereen koopt één cadeautjes à € 5,- en pakt het in in Sinterklaaspapier of kies voor een grappig alternatief, bijvoorbeeld door het eerst in een schoenendoos te stoppen of sokken in een wc rol te proppen en die in te pakken. Zo zet je de anderen op het verkeerde been en dat maakt het spel nog leuker.

Dus:  Koop één cadeautje à €5,- wat je zelf leuk zou vinden om te krijgen EN neem één cadeautje mee uit je eigen huis. Iets wat je zelf niet meer wil hebben, of waar je echt heel erg graag vanaf wilt!

Hou het wel netjes en respectvol voor iedereen dat is wel zo leuk en gezellig!

Nu kan het spel beginnen……en let op de tijd tikt door!


                                                                        

AANMELDEN?
Voor de Intactiviteit aan de Wierdensestraat kun je je aanmelden via: Almelo@intactzelfhulp.nl of 06 12 74 04 18

Het programma wordt in augustus weer aangevuld: alle ideeën zijn welkom!