U bevindt zich hier: Home > Scholing/Cursus > Activiteiten in de vrije tijd > Intactiviteiten Almelo

Intactiviteiten Almelo april/mei 2018

In Almelo organiseren we om de week, op maandagavond in de oneven weken, een leuke activiteit voor mensen in herstel. 

WAAR? Wierdensestraat 32 in Almelo
WANNEER? Maandagavond in de oneven weken, van 19-21 uur.

Deelname aan de activiteiten is kosteloos, wel vinden we het fijn als je je opgeeft. We eten vooraf samen, je bent vanaf 17 uur welkom. De maaltijd kost € 2,50.
Iedere deelnemer dient op deze dag vrij te zijn van gebruik (dokters voorgeschreven medicatie uitgesloten). Het is de bedoeling dat de activiteiten worden bedacht door de deelnemers, dus voel je vrij om een idee in te brengen!! 

Wij zorgen voor een ontspannen sfeer en jij beleeft een lekker verzorgde creatieve activiteit. 
                                                                        

Intactiviteiten Almelo- Spaarvarken pimpen!
Datum: 23 april 2018
Locatie: Wierdensestraat 32 Almelo

Op deze avond komt Mariette Koster ons helpen bij het pimpen van een spaarvarken.
Kosten per spaarvarken € 2,-

Herstelverhaal Joop Gottmers
Datum: 10 juni 2018
Locatie: Wierdensestraat 32A, Almelo

Op zondag 10 juni komt de bekeerde kickbokser en ex-drugscrimineel Joop Gottmers zijn verhaal vertellen.

Joop werd geboren in een gezin waar geweld aan de orde van de dag was. Alles en iedereen wat in de weg stond werd in elkaar geslagen. Om te overleven werd hij dan ook bokser en later kickbokser. Hij werd zelfs Europees kickbokskampioen. Joop raakte zwaar verslaafd aan de drugs en werd van drugsdealer, drugscrimineel waarbij hij miljoenen verdiende aan de handel van drugs. Hij maakte naar eigen zeggen een ommekeer mee, waardoor hij tot het geloof kwam. Deze ommekeer maakte van Joop een compleet ander mens. Nu is hij preventiewerker bij de stichting Voorkom en reist stad en land af om op scholen te vertellen over de gevaren van alcohol en drugs. 'Ik moet elke keer opnieuw de strijd aangaan met de kinderen', zegt hij. 'Soms is het gemakkelijk, maar meestal moet ik diep gaan om hun aandacht te pakken'.

Gottmers weet wat het is om verslaafd te zijn; hij was handelaar van allerlei verdovende middelen en raakte zelf verslaafd aan cocaïne. Een politieman die hem van jongs af aan gekend heeft: 'Joop was een echt zware crimineel met een enorme uitstraling. Elke politieman in Bergen op Zoom kende hem en was bang om door hem in elkaar geramd te worden. De verandering die hij heeft doorgemaakt is heel bijzonder.' Het opmerkelijke levensverhaal van een keiharde knokker die nu met hart en ziel strijd tegen het steeds groter wordende probleem van drank en drugsgebruik onder jongeren.

Leestip: Knockout van Joop Gottmers - ISBN: 978 90 297 1983 4. Of neem een kijkje op de website van de stichting van Joop: http://www.stichtingdegoedeaarde.nl/

Intactiviteit Almelo- Creatieve workshop
Datum: 18 juni 2018
Locatie: Wierdensestraat 32 in Almelo

Op deze avond krijgen we een creatieve workshop van Peter Bolkensteijn. Op basis van de kleurenleer gaan we samen met hem een persoonlijk Yin & Yang schilderij/tekening maken.


                                                                        

AANMELDEN?
Voor de Intactiviteit aan de Wierdensestraat kun je je aanmelden via: Almelo@intactzelfhulp.nl of 06 12 74 04 18

Het programma wordt in mei weer aangevuld: alle ideeën zijn welkom!