U bevindt zich hier: Home > Van cliënt naar collega

Van cliënt naar collega

Bij Tactus zijn meer en meer ervaringsdeskundigen actief binnen de organisatie. Ook Simone, zij is gastvrouw aan de Raifeissenstraat in Enschede. En daar is ze dankbaar voor. 
In 2012 barstte voor Simone de bom. Ze woog 164 kilo en moest een bypassoperatie ondergaan. “Na de operatie ging ik terug naar 79 kilo. Maar daarmee was het niet klaar, want ik raakte verslaafd aan de alcohol.” Ze besefte al snel in welke ellende ze zat en trok aan de bel. “Na drie maanden wachten kon ik terecht in de Dubbeldiagnosekliniek.”
Zes maanden was ze binnen; zes maanden werkte ze aan zichzelf. “Ik heb geleerd mezelf te accepteren.” Na dit half jaar werd ze ambulant verder begeleid. “Maar dat was niet voldoende; ik kreeg een terugval.” Een nekbreuk na een val van de trap was het dieptepunt en reden om andere maatregelen te nemen. Simone begon met het slikken van Baclofen. “En dat heeft me erg geholpen. Zo goed dat ik sinds december 2013 alcoholvrij ben.”

Vooruit
De periode na het intensieve herstel zocht Simone naar een invulling van haar nieuwe bestaan. “Ik heb bij de AA en NA gezeten en de stoelgroep van Tactus gedaan.” Om richting en structuur te geven aan haar leven wilde ze graag weer aan de slag. “Tactus heeft me daarop gevraagd om gastvrouw te worden in Enschede. Een aanbod waar ik direct erg enthousiast over was. Het geeft een gevoel van eigenwaarde; je hoort er weer bij.” Naast het gastvrouwschap hoopt Simone te kunnen beginnen met de LEON-opleiding tot professioneel ervaringsdeskundige. “Ik ben Tactus erg dankbaar voor de kansen die ze me bieden. Het helpt me weer een stap vooruit.”