U bevindt zich hier: Home > Wat moet ik met Intact?

Wat moet ik met Intact?

Eerst even wie ik ben. Ik ben een man van 41 jaar. Vanaf mijn 12de levensjaar ben ik al met allerhande drugs in de weer geweest. Ik begon met hasj te expirimenteren en tegen mijn 15de jaar was het al speed [amfetamine en pervetine]. Vervolgens kwam ik in contact met heroïne en toen was het hek van de dam. Tegen de tijd dat ik 18 werd was ik al zo verslaafd dat ik eigenlijk de goede weg al niet meer terug kon vinden.
Wat volgde was een tijd waarin ik langzaam maar zeker alles verspeelde wat voor ieder normaal mens het leven de moeite waard maakt. Hiermee doel ik dan op familie en vrienden. Mijn studie brak ik af en daarmee mijn kans op een normaal werkzaam leven. Mijn vrijheid heb ik ervoor opgegeven, ik bracht namelijk van mijn 20ste tot aan mijn 38ste zo\\\'n 11 jaar in detentie door. Ook als ik in de gevangenis zat was ik over het algemeen niet clean. Ik heb door de jaren heen vele verschillende pogingen gedaan om af te kicken, Maar ik zette nooit door, waarom dit niet lukte blijft een vraag. Ik geloof dat het mijn tijd nog niet was, er moest schijnbaar eerst iets gebeuren dat mij ertoe bracht dat oude \\\'leven\\\' vaarwel te zeggen.
Dit moment kwam voor mij in 2005. In een periode van een half jaar stierven 2 \\\'vrienden\\\' van me bij mij in huis aan een overdoses. De laatse was een jongen van 21 jaar die nog naar school ging en dus in feite in de bloei van zijn leven stond. Hierdoor zijn mijn ogen pas geopend. Ik heb me toen weer laten opnemen, voor de laatste keer. Dat staat voor mij vast.
Tegen het eind van mijn opname ben ik toen voor het eerst naar de Intact-groep gegaan. Ik wilde daar eens gaan kijken. Ik speelde met de gedachte om misschien een opleiding in de verslavingszorg te gaan doen en dacht daar alvast wat op te kunnen steken. Dit opsteken doe ik er nog altijd. Wat het verder ook nog voor me doet is dat het me allert houdt. Ik heb vanaf de dag dat ik ben gestopt met gebruik geen terugval meer gehad en ik ben hier eigenlijk ook niet meer bang voor, maar Intact houdt me in ieder geval bij de les. Verder ontmoet ik er iedere week weer een groep mensen die op een heel positieve wijze zelf proberen het heft weer terug in eigen hand te krijgen. Sommige lukt dit beter dan de ander, maar we helpen onszelf en elkaar. We leren van elkaar en komen ook nog in contact met de naasten van verslaafden. Dit kan je een heel verhelderend beeld geven.
Ik heb mijn leven nu weer prima op een rij, en dat terwijl ik door een hoop mensen al jaren geleden was opgegeven. Het contact met mijn ouders is na een hele lange tijd [ruim 10 jaar helemaal geen contact] weer helemaal ok.

Jacq
Intact Enschede