U bevindt zich hier: Home > Open deuren

Open deuren

Ik was al meer dan een jaar op zoek naar iets waar ik mijn ervaringen kwijt kon, zodat er misschien iemand anders wat aan zou hebben en na een lange zoektocht kwam ik bij INTACT terecht. Sinds 1 april 2007 bezoek ik elke week de intact groep in Zutphen en regelmatig de groep in Dronten.
Ik had geen idee wat zelfhulp was, maar dat leerde ik snel. Het systeem werkt zeker voor mij.
Het is een netwerk van mensen/lotgenoten of naasten. Wat wel zo prettig is, want zij hebben ook gestaan waar ik sta. Dus met weinig woorden word je toch al begrepen en wat ik heel belangrijk en bijzonder vind, is dat er geen druk uitgeoefend wordt en er wordt niets van me verwacht.
Weken gingen voorbij, maanden verstreken. Maar wat nou zelfhulp eigenlijk was..........
ik had nog geen flauw idee.... ik was er, voelde me thuis, op me gemak en daar bleef het bij.
Tot op het moment dat ik mijn scheiding aankondigde.
Er gingen deuren open die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Ineens werd het netwerk in werking gezet door 1 telefoontje dat ik gedaan had. Staat daar ineens een netwerk van vrienden om me heen dat was zo warm... een geweldig gevoel waarvan ik dacht dat ik dat nooit zou meemaken. Iedereen stond op zijn manier voor mij klaar. Ik werd opgevangen, getroost en er werd met me gepraat wanneer ik dat wilde.
Zolang ik om hulp vraag kan ik hulp krijgen. Dus ik help mezelf door hulp te vragen. ZELFHULP dus en ineens werd het me duidelijk.
Het werd allemaal een stuk dragelijker met mensen om je heen die je bijstaan. en waar je je verhaal ff kwijt kan, de leuke dingen maar ook de minder leuke dingen in mijn geval dus de scheiding. Dankzij Intact heb ik 3 x een bijna terugval, (waar ik echt heel dichtbij stond), overleefd en daar ben ik zo trots op! Ik wil niet weten waar ik nu zou staan als ik niet de hulp van intact had ingeschakeld. Het is voor mij de beste beslissing geweest die ik dit jaar heb kunnen nemen. Het heeft me sterk, moedig, krachtig en vooral trots op mezelf gemaakt, want er zijn mensen om me heen die MIJ het waard vinden en me nemen zoals ik ben.........
Ikke happy!!!!!!!!!!!!!!!
Binnen kort start ik mijn eigen groep in Apeldoorn en hoe en wat dat lees je natuurlijk op de site.
Nu ik toch aan het schrijven ben en alles in mezelf opnieuw beleef wil ik graag mijn kans pakken om de mensen te bedanken.
Lieve Nicolette, ik wil je graag bedanken voor je steun in deze tijd en dat je me in je huis hebt opgevangen toen ik het echt niet zag zitten. De UREN die je vrijmaakt om met me te praten via msn. En vooral omdat je een goede en lieve vriendin voor me bent. Je bent er altijd voor me, in goede en in slechte tijden en je oordeelt niet je bent geweldig!
Lieve Adri, bedankt voor je luisterend oor en het zetje in de goede richting je bent heel waardevol voor me. Ik ga je missen! Fijn om te weten dat ik je altijd kan bellen.
Lieve Anne-Marie, je hebt me door een heel zwaar weekend geholpen en al kenden we elkaar nog maar net, wat het juist zo bijzonder maakt, door jou heb ik dat weekend overleefd, Door jou telefoontjes kon ik toch de dagen doorkomen. Geweldig dat je dat voor me gedaan hebt. Blij dat je er bent. Dank je wel.
Lieve lieve Fons, voor jou heb ik eg geen woorden. wat jij voor mij gedaan hebt, uren lange telefoon gesprekken in de late uurtjes. Niets was voor jou teveel onbegrijpelijk! Hoe vaak jij me getroost hebt, me bij gestaan hebt en je vrije weekenden aan mij gaf zodat ik niet alleen hoefde te zijn. Je was altijd degene die me rustig kon krijgen, een ontzettende mooie gave is dat. Je betekent zielsveel voor me. Je bent een geschenk uit de hemel. Je bent LIEF!!! Thanxxx
En natuurlijk al die andere lotgenoten, die ik nu vrienden noem, die ik altijd kan bellen. Jullie wil ik uit mijn hart bedanken voor jullie steun. Ik heb veel gehad aan jullie dikke kus en natuurlijk de knuffel!!!

Nicolette
Intact Dronten-Harderwijk