U bevindt zich hier: Home > Het verhaal van Robert

Het verhaal van Robert

Persoonlijk weet ik alles af van de emoties, teleurstellingen en ontgoocheling die een onvermijdelijk aspect vormen van scenario III. Had ik het uitsluitend op wilskracht moeten doen dan was terugval het onvermijdelijke gevolg geweest.
Mijn huidige alcoholvrije bestaan heb ik dus te danken aan mijn tijd bij De Wending en de interactie in de zelfhulpgroep waar ik me bij aansloot. Tot mijn verbazing ontmoette ik daar partners en ex-partners van verslaafden, alcoholverslaafden die zaten te wachten op opname en een paar mensen die de behandeling achter de rug hadden en verstandig genoeg waren alle hulp te aanvaarden die het leven ze bood.
Verharding is een onloochenbaar feit in de moderne maatschappij. \\\"Ieder voor zich en God voor ons allen\\\" wordt een groeiende realiteit. Wat doe je dan als nog nerveus in je schoenen staande ex-verslaafde? Je zoekt de mensen die wel tijd voor je hebben, die zelf hebben ervaren wat alcohol verwoest: Lichaam, Geest en Ziel. 
Ik heb ontdekt dat als verslaafden die herstel zoeken, ex-verslaafden en de naasten die hebben geleden onder de verwoestende gevolgen van de ziekte van een geliefde, elkaar ontmoeten een proces ontstaat dat iedereen sterker en wijzer maakt. (kijk maar wat Nicolette hieronder heeft geschreven). Niet voor niets noemde Carl Gustav Jung deze zelfhulp en zelfhulpgroepen de belangrijkste spirituele ontwikkeling van de 20e eeuw.
Ik leef nog, ik drink al 10 jaar niet meer en ben de levende getuige van de waarheid van Jung's inzichten.


Robert Hafkamp
Intact Dronten, Harderwijk