U bevindt zich hier: Home > Ik zoek een maatje

Ik zoek een maatje

Augustus 2005 klopte ik, niet tevergeefs, aan bij Tactus Verslavingszorg, waarmee ik nog steeds een goed contact onderhoud.
Ik zat in de knoop en balanceerde op het randje, toen ik hoorde van een wachtlijst voor opname op diagnostiek. 22 December pas. Mijn hemel dacht ik, hoe kom ik, naast ambulant bezoek, de behandeling door.
Iemand wees mij op een zelfhulpgroep, functionerend in hetzelfde gebouw, op donderdag van 19.00 tot 21.00 uur. Aanmelding kon telefonisch of gewoon op de avond zelf. 
Weifelend trok ik de stoute schoenen aan en verscheen op een avond om 20.00 uur voor een gesloten deur. Ik belde aan en de deur ging langzaam open, terwijl ik me toch netjes had aangekleed.
Ik kom voor Intact, zei ik. O, ja……, maar dat is al begonnen. Wat nu? Vroeg ik. Komt u maar mee. Een paar deuren verder in de gang werd aangeklopt. Weifelend werd de deur geopend en kon ik een groep mensen, dames en heren, aanschouwen die verbaasd, misschien wel geïrriteerd, naar de deuropening starend waren gegroepeerd rond een rommelig tafeltje met koffiekannen en kopjes.
Ik ben Harry en wordt verwacht, zei ik weifelend. Een blonde, langharige en getatoeëerde jongeman identificeerde zich als de leider van de groep en vroeg me maar te gaan zitten.
Asjemenou, dacht ik, wat is dit?
Vanaf deze avond begreep ik Intact en kreeg ik meer en meer inzicht in de zelfhulpformule. Ik was er ook wel eens niet, maar kreeg toch alles mee. Van terugval, interne meningsverschillen, irritaties, tot een in vertrouwen groeiende groep die veel hulp voortbracht, medeleven betrachtte en zorgde.
De Inatct formule werkte en bracht, in Deventer, twee prachtig gekleurde groepsleiders voort. De bezieling van de deelnemers bracht bezoekregelingen voor mensen die in de kliniek zitten en allerlei activiteiten voort, waarvan ik nog maar weinig kon genieten, maar wie weet.
Bedankt groep Deventer voor jullie steun. Bedankt groep Deventer voor de waardering middels de medaille.
Veel tijd gaat nog naar mijzelf. Wie weet verschuift er wat naar Intact, een formule die vertrouwen verdient. Een 'maatje' voor nu en in de toekomst.
Ik zoek een maatje. Wie weet.....


Harry,
Intact Deventer