U bevindt zich hier: Home > Over Intact > Wat is Intact?

Wat is Intact?

“Wanneer je dat doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg …..”
Wij vinden dat ieder mens een goede kans verdient. Dat je, ongeacht je achtergrond, steun verdient wanneer je met je herstel aan de slag wilt. Dat je ook als naaste, van iemand met een verslaving, met  jezelf aan de slag moet wanneer je echte veranderingen wilt in je leven.

Door de organisatie van zelfhulpgroepen en het aanbod van herstelcursussen wordt in nauwe samenwerking met Tactus Verslavingszorg een uniek gemeenschappelijk herstelsysteem aangeboden. 
Wij bieden hulp en ondersteuning wanneer je door een verslaving in de problemen bent gekomen of wanneer je als naaste van iemand met een verslaving hulp of ondersteuning nodig hebt.

Wie zijn wij?
Wij zijn een team van vrijwilligers en ervaringsdeskundigen (dit zijn personen die zelf verslaafd zijn geweest of naasten van personen met een verslaving).
Wij bieden onder andere onze hulp aan door middel van zelfhulpgroepavonden op verschillende locaties. Deze avonden worden eens per week of twee weken gegeven. Je komt hier samen met lotgenoten en deelt ervaringen. De avond wordt geleid door een groepsleider. Deze groepsleider is ook buiten de groepsavonden bereikbaar, telefonisch of per email, wanneer  je hem of haar nodig hebt.
Meerdere malen per jaar worden er weekend/dagseminars gegeven; iedere keer met een ander thema. Je kunt je hiervoor opgeven. Je hebt dan een weekend om aan jezelf te werken of aan te sterken. Voor deze weekenden wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd.

Ook kun je bij ons herstelcursussen volgen zoals:
Begin maken met herstel; Herstellen doe jezelf en Werken met eigen ervaring. meer over de inhoud van deze groep lees je hier.

Onze doelen
Ons doel is om te zorgen dat zowel de persoon met een verslaving als de naaste steun krijgt.
Voor de personen met een verslaving om sterk te blijven en weer goed terug in de maatschappij te komen en op te bouwen wat eventueel is afgebroken.
Voor de naaste om te leren om te gaan met personen met een verslaving en daarin een weg te vinden die voor de naaste leefbaar is; weer het vertrouwen te krijgen en los te laten wanneer nodig.
Ook willen we alle vooroordelen rond het onderwerp verslaving wegnemen. En willen we een breder publiek bewust maken van de gevaren van middelengebruik.

Contact

Flyer
Klik hier voor het downloaden van de flyer over Intact Herstel en Zelfhulp.